• Wil je fit aan je volgende loopdoel beginnen?
  • Heb je steeds pijntjes als je meer gaat trainen?
  • Wil je voor jou specifieke kracht/stabiliteitsoefeningen?
  • Weet je niet goed op welke snelheid je moet trainen?
  • Wil je graag weten waar jij winst kunt behalen met voeding?
  • Krijg je genoeg vocht, koolhydraten en eiwitten binnen?


Laat je dan testen bij de LoopAPK. Er wordt uitgebreid gekeken naar je huidige status van voeding, uithoudingsvermogen en totale fysieke toestand. Hieruit volgend zal een advies op maat worden opgesteld om ervoor te zorgen dat je jouw doelen kan blijven nastreven, plezier houdt in het hardlopen, en minder kans hebt op het oplopen van blessures. 

  1. FysioCheck: Het grote voordeel van hardlopen is dat het zo vrijblijvend is. Tegelijkertijd is precies die vrijblijvendheid een valkuil. Hardlopen is een belastende sport voor het lichaam. Elke pas komen er grote krachten op het lichaam. Om deze belasting voor een langere periode aan te kunnen is het belangrijk dat het lichaam hierop is voorbereid. Wanneer je te weinig kracht, mobiliteit en stabiliteit hebt is de kans op blessures groot. Dit is precies waar wij naar kijken tijdens de FysioCheck. We brengen alle aanwezige zwaktes in kaart en maken een plan om deze zwaktes aan te pakken. Naast dat dit blessures voorkomt zullen ook de prestaties verbeteren. 
  2. VoedingsCheck: Een gezond voedingspatroon staat aan de basis van goede sportieve prestaties. Ook een goede timing van je voeding, een goede vochtbalans en voldoende inname van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten dragen bij aan goede prestaties. Daarnaast kunnen sportspecifieke producten (zoals sportdrank en gelletjes) je prestatie ondersteunen. En kunnen sommige supplementen helpen om je prestatie te finetunen. Voor sommige sporters is hun gewicht een issue, andere sporters ervaren maagdarmklachten of vermoeidheid of zijn vatbaar voor blessures of verkoudheid. Ook hierin kan voeding een rol spelen. Bij de voedingsAPK komen daarom alle bovenstaande aspecten van (sport)voeding aan bod en kijken we samen waar jij nog winst kunt behalen wat betreft jouw voeding.
  3. LoopCheck: Veel hardlopers doen maar wat. Ze lopen of heel langzaam of ze lopen elke training op wedstrijdtempo. Het is best lastig om zelf te bepalen hoe hard je moet trainen. Hiervoor biedt de VIAD test een uitkomst. Bij deze test op de atletiekbaan wordt bepaald waar je vermoedelijke anaerobe drempel ligt. Aan de hand van deze drempel worden dan de verschillende zones berekend waarin je kan trainen. Hierdoor kan je effectiever trainen en word je sneller.